Poezi nga Gjina dhe Agim Zeka

Poezi nga Gjina dhe Agim Zeka
GURI I RËNDË PESHON NË VENDIN E LINDJES!
 
Do të kisha dëshirë të jem një gur i madh,
një gur që peshon rëndë në vendin e vet,
guri nuk ikën nga vendi i tij
nuk lëviz dot, poshtë e lart, 
qëndron aty, i fortë stoik, 
në vendin ku është krijuar, 
s'ka çfarë i bën as shtrëngata, 
furtuna e stuhia.
 
Do të isha shumë i gëzuar, 
të isha si bjeshka e lartë krenare me borë, 
që nuk ikën, s'largohet, nuk frikohet,
sundohet e pushtohet,
me majën e lartë të thepisur, rri, 
qëndroj e shikoj,
luftën për t'u mbrojtur nga e keqja, 
armiqtë ta fitoj.
 
Do të isha i lumtur të jem 
si lis i gjatë me rrema,
me rrënjë të forta e të hapura në tokë, 
në vendin e tij, 
ku s'e shkul dot, 
nuk e rrëzon as bishë e egër e njeri.
 
Jam si jam, nuk jam gur i rëndë, 
bjeshkë e lartë e as lis i gjatë,
jam Shqiptar që ika nga këtu, 
lashë vendin tim, shkova u treta, 
po tretem e shterëm në mërgim...
.........................................................................

Redaktoi Angela Kosta, Akademike, Drejtore e revistës fizike MIRIADE, gazetare shkrimtare, poete, eseiste, redaktore, kritike letrare, botuese, promovuese