Natasha Limaj

Natasha Limaj
NATASHA LIMAJ
 
Natasha Limaj ( Fejzaj) lindur më 30 dhjetor 1957 në Vlorë. Mësimet e para i mori në shkollën 8 - vjeçare "Teli Ndini" Vlorë, Shkollën e mesme e kreu në gjimnazin “ Ali Demi “ Vlorë, Studimet e larta i kreu në universitetin “ Ismail Qemali “ Vlorë, dega Gjuhë Shqipe dhe Letërsi. 
Ka vite që lëvron botën poetike të vargut, krijimtaria e saj  renditet si, më poshtë :
•"Nje pjatance me mall". Maluka, Tiranë,2005.
•"Pak nga dita ne qytet".Maluka,Tiranë,2006.
• "Halla lajmese"………Maluka,Tiranë,2007.
•“Copëza jete”……………Maluka,Tiranë 2013.
•“Trokitje shpirti “……… Muzgu, Tiranë 2014
•“Një çunak prej Arbërie”.. Muzgu, Tiranë, 2015
• S’jam elia trazovac….Muzgu, Tiranë, 2018
• “Shportë vargjesh“……Kumanovë  2019
•  “ Majamuzëmielldituri  “….Muzgu , Tiranë 2023.
 
LOTI
Loti i mallit ngjizet vet,
Si pika mbarsur te retë…
Nëpër faqe rrokulliset.
Rrezik se cepbuza digjet!…
 
VLORËS
Vlorës çela , Vlorës rritem
Lart e poshtë , aty vërtitem…
Po s’më patë ndonjëherë
Vlorës do të fryjë si erë!..
 
FJALËVAJZA
V – alë e ngrohtë fjalëvajza
A – s dielli , s’e konkuron
J – etën tret për nën’e babë
Z – emrën balsam, i shëron
A – po në të “ rrallë “s’qëndron?!..
 
FLAKË
O pena ngjyer në gjak
Unë të fik, ti ndizesh flakë…
Gjëmoj, shpërthej si tërmeti.
Shkarkoj një zemër poeti!…
 
MOS
Foli fjala…, mos e mos!
Mos me mbllef, se më “përdhos“. ..
As me flakadan në gji,
Mos më nxirr, se më bën “hi!…
 
NËN FASADË
Që kur linde rebeluar,
O syri im “arrakat“…
Jo, se dua, më tërbojnë,
“ Plehrat “ grumbull nën fasadë!…
 
PA DËGJUAR
Jam gjinkalla mesgushtjare,
Vapën ” çjerr ” me cërr-en time…
Thua , të jem violinë,
Kur më mbysni me klikime?!..
Më thoni me dorë në zemër ,
U pëlqen cërr-cërr-ja ime???…
Apo pa “ dëgjuar “ fare,
Si luspa peshku pëlqime?!…
 
HAPE
Hape , mos më lër pas dere
Jam e ëmbël si koshere…
Ç’ka se majhoshe nga jashtë
Të më shtrydhësh kulloj mjaltë!..
 
ÇIKË
Ti beqarja,virgjëreshë,
Me përçmim, mos më shih mua!
Çikë beqare jam dhe unë,
Për sa s’kam “ burrë“, nuk jam grua!…
 
PËRSHTAT
Hekuri, sa është i nxehtë
E lakoj, përshtat si dua …
Po u ftoh shumë e vështirë
Mbi të, të bëj çfarë të dua!..
 
E DËNUAR
Fli moj fli!
Fli, me thanë…
Lermë! E “dënuar“ jam.
Më hedh vargu havadan!..
 
GEN
Gëzohu! Gëzohu! O Gen, Arbërie!
Ndizu! Flakërou për flamur Lirie.
Hajdeni t’ia themi…
Rroft Pavarësia!..
Ismail Bej Vlora,
BABËKOMBËSIA!…