Ismail Ismaili - Brigitte Bardot, në zi të plotë...

Ismail Ismaili - Brigitte Bardot, në zi të plotë...
“AI ISHTE HIJA DHE DRITA IME”:
BRIGITTE BARDOT, NË ZI TË PLOTË, PUBLIKON NJË MESAZH PREKËS
 
Këtë të martë, më 23 prill, Brigitte Bardot ka bërë një rrëfim të trishtë në rrjetet e saj sociale. Në zi të plotë, aktorja 89-vjeçare shpjegoi se ishte “e shkatërruar nga pikëllimi” që nga humbja e një prej miqve të saj më besnikë.

Brigitte Bardot, ikona e padiskutueshme e kinematografisë franceze të viteve 50 dhe 60, ishte në gjendje të ripërcaktonte imazhin e saj publik nga seksi simbol në aktiviste të egër për kauzën e kafshëve. Pasi u largua nga ekrani në vitin 1973, BB nuk humbi kohë duke shkëmbyer rolet e saj si ylltare me atë të mbrojtëses së kafshëve, duke krijuar në vitin 1986 Fondacionin Brigitte Bardot për mbrojtjen e të drejtave të kafshëve. Një luftë që ka udhëhequr jetën e saj deri më sot.
Pavarësisht mungesës së saj nga jeta publike për disa vite, Brigitte Bardot nuk e ka humbur kurrë sinqeritetin e saj . Së fundmi ajo protestoi kundër përdorimit të gjerë të masakrës rituale në Francë, një praktikë që ajo e konsideron barbare dhe çnjerëzore. Asnjëherë larg polemikave , ish-aktorja nuk heziton asnjëherë të flasë kundër asaj që e revolton , madje kjo do të thotë të bëhet kryefjalë. Prandaj, vendosmëria e saj për të luftuar për bindjet e saj përputhet vetëm me pasionin për kauzën e kafshëve . Dhe ndonjëherë dhemb.
 
BRIGITTE BARDOT HUMBET NJË NGA SHOQËRUESET E SAJ MË BESNIKE
Dashuria e Brigitte Bardot për kafshët nuk njeh kufij . Muza e viteve 50 nuk ngurron  asnjëherë të adoptojë shoqërues të rinj, në të mirë por edhe në të keq... Këtë të martë, më 23 prill, në X, Brigitte Bardot zbuloi se kishte humbur një anëtar të vërtetë të familjes së saj. Ishte DHE shoku i saj me katër këmbë që u zhduk. Një vdekje e cila vjen vetëm pak muaj pas zhdukjes së qenit të saj Fripouille. Mjaft për ta zhytur Brigitte Bardot në trishtim të thellë.

Në zi të plotë, aktorja 89-vjeçare shkroi në rrjetet e saj sociale: “E vogla ime e mrekullueshme dhe shumë e dashur, sapo vdiq më 20 prill, duke më lënë të shkatërruar nga pikëllimi”. Pastaj të rrëfehej: “Ajo ishte hija dhe drita ime! Zemra ime është e ftohtë.” . Një fjali që nënvizon edhe një herë angazhimin e saj të palëkundur ndaj kafshëve.