Abdulla Mehmeti - Portrete aktorësh të famshëm

Abdulla Mehmeti - Portrete aktorësh të famshëm
Portrete aktorësh të famshëm
AKAKI KHORAVA
(në gjuhën gjeorgjiane-guriane: აკაკი ხორავა;
aktori i madh në rolin e Skënderbeut, më 1953
(29 prill 1895 – 23 qershor 1972)
 
Aktori i madh që e luajti rolin e Skënderbeut, nuk ka qenë rus (sllav), as skenaristi i këtij filmi, por kanë qenë gjeorgjianë (gurianë), pjesëtarë të racës pellazge-ilire.
Një vepër e madhe arstistike, një rol i madh në një projekt kinematografik, sikurse filmi për Skënderbeun, nuk ka mundur të realizohet me aq përkushtim, ndjenja dhe emocione pa një kujtesë të fuqishme gjenetike mes gurianëve (gjeorgjianëve) me racën ilire-arbërore-shqiptare, siç ka ndodhur edhe me Bekim Fehmiun në rolin e Odiseut dhe aktores arvanite, Irena Leleku (Papas), në rolin e Penelopës.