Teuta Muji - GRUAS SË DËSHMORIT

Teuta Muji - GRUAS SË DËSHMORIT
GRUAS SË DËSHMORIT

Kushtojani një ditë
asaj që
fjongon e bardhë
mbështolli me shaminë kuq e zi

Kushtojani nënës
asaj që i mbetën duart në gji
Kushtojani asaj shtojzovalleje që
bjeshkët do t’i bartë mbi supe
e diell nuk do të shohë me sy

Nëna
ajo pra
që me gjirin melhem
mëkoi trimin e maleve
për t’i dalë zot kullës së gjyshit

Ajo
që me uratën e dritës
u dogj nëpër kohët barbare
vetëm e vetëm që
e ardhmja të shndrijë

A nuk është ajo
heroinë e kohëve
që përjetoi dhimbjen në shpirt?!

Dhe sot
kur i këndojmë lavdisë
të kremtojmë edhe një ditë
se nuk është tepër

Një ditë feste
për nënat shamizeza
Atyre që
mbetën simbol i krenarisë...

TeutaMuji/shkurt 2023