Munavvar Boltayeva (shqipëroi Angela Kosta)

Munavvar Boltayeva (shqipëroi Angela Kosta)
Nga Munavvar Boltayeva - Uzbekistan
 
NËNA...
 
Ajo nuk e dinte
kur do të vinte dita e lumtur?
Nënë, mos e shiko vuajtjen time!
 
Do të doja të kishte turp në vuajtje...
Nënë, mos e shiko vuajtjen time!
 
Duke parë pafuqinë time,
ai lavdëron shkretëtirën.
lavdëron të verbërit
që panë sëmundjen time.
Dy këmbët e mia,
dy duart e mia më lëndojnë shpirtin
Nënë, mos e shiko vuajtjen time!
 
Më uroje lumturinë...
ku është kjo LUMTURIA?
Më ke uruar një fron...
ku është ai FRON?
Nënë, më ke uruar shëndet...
ku është?
Nënë, mos e shiko vuajtjen time...
 
Partneri i sotëm një keqardhje pafund
është asnjërit prej miqve të mi
nuk i erdhi keq për mua.
A është mëkati im i barabartë
me një yll në qiell?
Nënë, mos e shiko vuajtjen time!

Shqipëroi Angela Kosta shkrimtare, poete, publiciste dhe Zv. Kryeredaktore & Zv. Drejtore në Albania Press.