Ismet Tahiraj - NË SHESH

Ismet Tahiraj - NË SHESH

NË SHESH 

 

Në ishullin e (I)lirisë, 

Në sheshin Adem Jasharit  

Ti kishe fytyrën  tuaj 

Si hëna e plotë 

Në të korrat e grurit. 

Deri sa  fole për shtresat sociale 

Më ngjante një Dëark e Rafaelit 

Apo një hyjneshë e Mikelanxhos 

Që ta humbas trurin. 

Dhe po që vet grua a vashë ishe. 

2. 

Kur vijë në konakun tim. kur vije 

Të mbathura heqë unë 

Vije pak e hajthme 

Më përplot Dritë 

Si një nga statujë e Parisit 

Për rreth më neone kristali 

Krihë jelën e ditës. 

Ne, nuk ngutëm fare 

Mbjell arën 

Dhe hapnim ugarët. 

Të unët mbeteshim 

Nëpër takimet e radhës. 

Prapë ti vëja 

Të mbathura tuaja ,të tuaja 

Dhe trembëshe si 

Në ëndrra të marra. 

 Atë ditë që fole në  shesh 

S’di më fole mua 

A I acarohen shtresat e socialit . 

 

Ikonë e ikonave 

Të zdrit balli….