Ismet Tahiraj - THEKËT E BARIT

Ismet Tahiraj - THEKËT E BARIT
THEKËT E BARIT
 
Një erë e marrë
Që frynë  mbi thekët e barit
Tepër  etshëm vërsul
Që të loz secila fije bari
Si  simfoni e gatitur
Dhe mështekën thua
E gërmuq, e engritë
Ta mbajnë flamurin
E qëndresës epike.
 
Nëpër këto erëra
Tim bir rresht
Udhëve  të perëndimit
Si krimb i ngjitur lisit
Rrokulliset por nuk bie
Dhe gjethon lulethana e shpresave
Më yjzit e bukur të qiellit
 
Era thekët I tund
Për bereqetin e ardhshëm
Në gjiun e tokave Helvite
Për t’i ikë sojzisë
Dhe këngëve të vajtimit...