Bedri Halimi - MIHAL GRAMENO

Bedri Halimi - MIHAL GRAMENO
MIHAL GRAMENO
 
Ata që duhet të rrugëtonin
Për tokën kanë emra
Liria të mos ik
Guri i kufirit u la me ngjyrë të jetës
Me zë të dalë nga huta
Po ik nata
Për flamur të plisit
Na falin pak dashuri
Për të ikur nga kjo botë
Ju që s’harroheni në shqiptari
I shkelni me orët jetike
Ata që betejat si panë me sy
Ngjyra e lirisë është e bukur pa ty
Për të lulëzuar kopshtin e atdheut
Ju na deshët shumë
Te ura e harresës
Të shikojmë sytë e trembur
E pasosur na mbet kënga
Me plagët e dhembjes në truallin e atdheut
Secili fjalim ka diçka për trojet e këputura
Dhe shohim se ku gabuam për fitoret tona