Festivali i filmit në Kanë 2024 (përktheu Ismail Ismaili)

Festivali i filmit në Kanë 2024 (përktheu Ismail Ismaili)
FESTIVALI I FILMIT NË KANË 2024
MOMENTE TË PAHARRUESHME NË FOTO
 
Nga: Theo Farrant dhe Jean Philippe LIABOT
 
Legjendat e kinemasë, shkëlqimet në tapetin e kuq, fotosesionet, zbuloni pamjet më të mira nga Festivali ikonik i Filmit në Kanë 2024
Festivali i 77-të i Filmit në Kanë përfundoi me Palmën e Artë prestigjioze që iu dha regjisorit amerikan Sean Baker's Anora , një histori komike por prekëse për një punëtore seksi në Bruklin, e cila martohet me djalin e një oligarku të pasur rus.
Gjatë dy javëve të fundit, Riviera Franceze ka qenë e zhurmshme, duke pritur premiera të dhjetëra filmave të shumëpritur, shfaqje në tapetin e kuq të modës së lartë gjatë natës dhe madje edhe një vizitë nga Flaka Olimpike përpara këtyre Lojërave.
Për ata që nuk patën rastin të merrnin pjesë, këtu janë momentet më të paharrueshme nga tapeti i kuq dhe momentet kryesore të kësaj feste thelbësore të kinemasë botërore.

Anya Taylor-Joy pozon për fotografët teksa largohet nga premiera e filmit 'Furiosa:
A Mad Max Saga' në Festivalin e 77-të Ndërkombëtar të Filmit në Kanë. Kredia: Daniel Cole/2024 Invision

Meryl Streep pozon në premierën e "The Second Act" në Kanë më 14 maj 2024. Kredia:
Daniel Cole/2024 Invision

Margaret Qualley, majtas, dhe Demi Moore në një telefonatë për filmin "The Substance" në Kanë Kredia:
Scott A Garfitt/2024 Invision

 

Emma Stone pozon për fotografët ndërsa mbërrin në premierën e filmit 'Kinds of Kindness' në Kanë, 17 maj 2024. 
Scott A Garfitt/2024 Invision

 

Qeni Messi pozon për fotografët teksa mbërrin në ceremoninë e ndarjes së çmimeve dhe premierën e filmit 'The Second Act'. 
Kredia: Andreea Alexandru/2024 Invision

Regjisori amerikan Sean Baker, fituesi i Palmës së Artë për "Anora", pozon gjatë fotosesionit pas ceremonisë së ndarjes së çmimeve në Kanë Kredia:
Vianney Le Caer/2024 Invision

Francis Ford Coppola gjatë prezantimit të një Palme të Artë nderi për George Lucas më 25 maj 2024 në Kanë. 
Andreea Alexandru/2024 Invision