DIÇKA E RE PO VJEN!

DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
DIÇKA E RE PO VJEN!
Rogovë e Hasit, 12.10.2023
 
DIÇKA E RE PO VJEN!
Këtyre ditëve kanë filluar xhirimet e filmit artistik të metrazhit të shkurtër “GUR-VRIM” me skenar e regji të Majlinda B. Kryeziu. Skenari është i bazuar në ngjarjet që janë të paraqitura në librin e saj e që së shpejti pritet edhe publikimi i librit edhe premiera e filmit.
Në film ka skena vrasjeje, dhimbjeje, trishtimi e gjakmarrje, të gjitha këto kanë qenë, janë dhe mbesin enigmë e të pakuptimta për kohen....
Ekipi i filmit është i përkushtuar që çdo skenë ta realizoi sipas konceptit regjisorial, në mënyrë e duhur e profesionale dhe kërkesave të regjisores.
“...një burrë i mençur kishte thanë: Guri i rënd peshon n’vend t’vet”
“Guri i rëndë peshon në vend të vet, por ndonjëherë ai shkon në tokën e huaj për të gjetur drejtësinë qe e ka humbur në shtëpinë e vet”
“Në thellësinë e gurit, shpirti i humbur gjen rrugën e rikthimit drejtë dritës së jetës...”
“Dashuria e një prindi për fëmijën e tij është e papërshkrueshme”
MOTIVIMI DHE FRYMËZIM
Motivimi dhe frymëzimi janë thelbësore për të arritur suksesin dhe për të qenë të lumtur në jetë. Kur jemi të motivuar, kemi energji dhe dëshirë për të arritur qëllimet tona. Frymëzimi na jep forcë dhe ide të reja për të sfiduar veten tonë dhe për të krijuar diçka të jashtëzakonshme. Gjithçka fillon me një vizion dhe një qëllim të qartë. Përqendrohuni në atë që ju bën të ndjeheni të pasionuar dhe të lumtur, dhe gjeni mënyra për të mbajtur flakën e frymëzimit gjallë. Mos harroni që ju keni fuqinë për të ndryshuar botën dhe bërë ndryshime pozitive. Bëhuni burra dhe gra të guximshëm, ndjehuni të inkurajuar dhe përkrahur nga miqtë dhe familja juaj. Mos u dorëzoni kur hasni sfida, sepse çdo pengesë është një mundësi për të rritur dhe për të mësuar. Shikoni përpara me besim dhe përkushtim, dhe mos harroni se jeni të mrekullueshëm dhe keni potencialin për të arritur gjithçka që dëshironi në jetës Shpirti i një personi mund të përjetojë dhimbje të thellë dhe hidhërim kur humbet një person shumë të dashur. Është një ndjenjë e rëndë që mund të shoqërohet me trishtim, mungesë energjie dhe ndjenjën e humbjes. Është e rëndësishme të lejoni veten të ndjeheni dhe të shprehni emocionet tuaja, të kërkoni mbështetje nga miqtë dhe familja, dhe të ndiqni procesin e shërimin në mënyrën që është më e përshtatshme për ju. Mos harroni se koha dhe vëmendja ndaj vetes janë faktorë të rëndësishëm për të përballuar humbjen dhe pështjellimin e dhimbjes shpirtërore. Këtu flitet për një dashuri shumë të fortë. Kur burri gjen gruan e tij të varur të vdekur në një pjesë të malit, ai nuk kupton arsyen pse ndodhi kjo. Familja e tyre nuk ishte dakord me dashurinë mes tyre, por gruaja e varur lë një fëmijë jetim dhe babai i tij e rrit vetë. Ai betohet që asnjëherë në jetë nuk do të mund ta dashurojë kështu siç e dashuroi gruan. Dinamikat e jetës që ndërhyjnë me vdekjen pa arsye po shkatërrojnë një jetë. Në këtë librin "Gur-Vrim", zbulohet një botë e fshehur e magjisë dhe sfidave. Personazhet luftojnë me vështirësi dhe zhvillojnë aftësi të reja për të triumfuar. Intriga e ngjashme me jetën reale na mëson se jemi më të fortë sa një Gurë se sa mund të mendojmë. Është një libër që të mban të lidhur nga fillimi deri në fund! Atëherë kur libri "Gur-Vrim" tregon për vdekjen e njerëzve të dashur që vdesin “PA ARSYE” , na çmend me trishtimin dhe dhimbjen që shpirti ynë ndjen. Ai na tregon se si shpirti ynë lëndohet dhe si përpiqemi të shërohemi nga humbja e tyre. Është një pjesë e rëndësishme e librit që na bën të reflektojmë mbi jetën dhe vlerat tona. Në ditët e sotme, kur përballeni me ngjarje të ndryshme në familje dhe vende të ndryshme me histori të tilla, është e rëndësishme të qëndroni të fortë dhe të mbështeteni në familjen dhe miqtë tuaj. Një tjetër gjë që mund të bëni është të kërkoni ndihmë nga profesionistët, si psikologët, për të trajtuar dhe për të gjetur zgjidhje për sfidat që përballeni. Mos harroni të mbani një qëndrim pozitiv dhe të besoni në veten tuaj. Ju jeni më të fortë se sa mendoni! Duke mos harruar se: Për të larguar ironinë dhe intrigën nga kjo ngjarje, personi që e bëri këtë veprim të tillë mund të përpiqet të komunikojë hapur dhe drejtpërdrejt me personat e përfshirë. Një bisedë e sinqertë dhe e hapur mund të ndihmojë në zgjidhjen e konflikteve dhe në kuptimin e vërtetë të qëllimeve të personit. Gjithashtu, është e rëndësishme të kuptojmë se çdo person ka perspektivën e tyre dhe të respektojmë ndjenjat dhe pikëpamjet e tyre. Komunikimi dhe mirëkuptimi janë çelësi për të zgjidhur këtë situatë. Shpirti i një personi mund të përjetojë dhimbje të thellë dhe hidhërim kur humbet një person shumë të dashur. Është një ndjenjë e rëndë që mund të shoqërohet me trishtim, mungesë energjie dhe ndjenjën e humbjes. Është e rëndësishme të lejoni veten të ndjeheni dhe të shprehni emocionet tuaja, të kërkoni mbështetje nga miqtë dhe familja, dhe të ndiqni procesin e shërimin në mënyrën që është më e përshtatshme për ju. Mos harroni se koha dhe vëmendja ndaj vetes janë faktorë të rëndësishëm për të përballuar humbjen dhe pështjellimin e dhimbjes shpirtërore. - Nëpërmjet rrugës së gjallë, ne zbulojmë historinë e një jetese dhe lidhjen e saj të thellë me këtë vrimë të varrit. Historia e kësaj jetese është një rrëfim I mahnitshëm. Një ditë ky njeri erdhi në këtë botë pa asgjë , dhe pa asgjë po vdes pa I dhënë jetës. Megjithatë ai vdiq pa e ditur arsyen PSE? Një njeri mund të kuptojë vlerën e jetës edhe nëse nuk është dhënë shumë në këtë botë. Përvojat dhe sfidat që ai përjeton mund t’I japin kuptim dhe vlerë jetës së tij. Njeriu nëpërmjet përtalljeve dhe momenteve të gëzueshme, ai mund të zbulojë se jeta ka shumë të dhëna të çmuar që mund të shfrytëzohen për të krijuar kuptim dhe qëllim në jetën e tij. Fatkeqësisht, ai njeri pa arsye nuk mund të kuptojë thelbin e jetës dhe mund të bjerë në gjendje të mjerueshme si vrasja e një njeriu. Është e rëndësishme të kuptojmë se jeta ka vlerë dhe qëllim të vetëm, dhe gjithsecili prej nesh ka potencialin për të gjetur kuptimin dhe lumturinë në rrugën e tij. Të gjithë e dijmë se sipas ligjit, vrasja e një njeriu pa arsye të drejtë është një krim I rëndë dhe ndëshkohet me ligjin për të ruajtur rendin dhe sigurinë shoqërore.