Botime të reja

Botime të reja

“PËRBALLË FURTUNAVE”

 

Antologjia “Përballë furtunave” e shkruajtur në dy volume nga kolegu Prof.doc. Ragip Gjoshi është një risi jo vetëm për poetikën shqiptare, por edhe për “zhanrin” e antologjive poetike. Ishim mësuar që profesor Gjoshin ta shikonim nëpër katedra, seminare dhe studime shkencore, por kjo sipërmarrje e tejkalon “guximin” e një krijimtarie artistike. Me “kreditet” e një profesionisti profesori na befason me këtë vepër kaq të arrirë.

Poetët janë misionarë të popujve, janë misionarë të dritës. Ata mbijnë në fi danishten e njerëzve të ditur, për të kumtuar mesazhet e ardhmërisë!

 

Prof.asoc.dr. Vjollca Dibra